Dió és olaja

A dió Perzsiából származik. Kedvelt volt Közép-Ázsiában, Kínában, Görögországban és a Római birodalomban is. Európa északi területeire a rómaiak terjesztették el. Dióolajat már i.e. 400 körül használtak a görögök. Európában a franciák terjesztették el. A dióból készült, hideg sajtolású olajat nemcsak az élelmiszeriparban vagy különféle betegségek megelőzésében alkalmazzák, hanem a kozmetikában is széles körben használják. Számos hasznos és tápláló anyagot tartalmaz, amelyek jótékony és helyreállító hatást gyakorolnak az arcbőr állapotára. Az olaj összetétele nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, valamint telítetlen zsírsavakat. Ezen kívül a dióból készült olajban sok más vitamin is található, amelyek kedvező hatással vannak az arcbőrre. Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz biológiailag aktív anyagokat, amelyek fontosak az emberi test makro- és mikroelemeire, mint például jód, magnézium, réz, vas. Mivel ez az olaj sok vitamin komplexet és tápanyagot tartalmaz, ez egy nagyon hatékony eszköz, amely jelentősen javíthatja a száraz, vagy már kezdett el száradni kezdő bőr állapotát. Különösen hatékonyan védi a bőrt forró éghajlaton, védve az irritációtól és a napégéstől. Ez az olaj megakadályozza a bőr túlzott kiszáradását. A dióolaj aktívan lágyítja, táplálja és hidratálja a bőr száraz területeit, amelyekben nincs nedvesség. A modern kozmetikában aktívan használják az arc túl durva bőrének lágyításához. Ezen kívül ezt az olajat fel lehet használni az érdesített bőr és a test más részeinek, például a könyökízület, a lábak vagy a térd területének hidratálására és lágyítására. Kiváló öregedésgátló tulajdonságairól is ismert. Intenzív módon tonizálja az elhalványuló bőrt az arcon, amely elvesztette rugalmas tulajdonságait és letargikus lett. Nagyon hatékony a túlérzékeny arcbőr számára is. Tökéletesen eltávolítja a bőr irritációját és gyulladását. Végül is meg kell jegyezni, hogy ez az olaj kifejezett regeneráló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelynek következtében aktívan kiküszöböli a bőrön jelentkező problémák és betegségek nagy részét. Például, a dióból készült olaj használata jelentősen felgyorsíthatja az égési sérülések vagy sebek gyógyulását. Aktív gyógyítja a karcolásokat és a vágásokat. A dióolajat gyakran használják az arcbőr felszínén jelentkező mindenféle allergiás reakció elhárítására. Meg kell jegyezni, hogy a modern kozmetikában a dió olajat aktívan használják külső gyógyszerként olyan betegségek kezelésére, mint a pikkelysömör vagy ekcéma. Bőrünket nemcsak kívülről, hanem belülről is hidratálni kell, a dióolaj kellemes íze révén pedig könnyen megszeretteti magát. Naponta egy teáskanál vagy egy evőkanál belőle, lehetőleg reggel, éhgyomorra elfogyasztva biztosítja a belső hidratálást. Ezen kívül ajánlott fürdés után, még a nedves bőrbe is beledörzsölni valamennyit ebből a jótékony folyadékból. Végül álljon itt egy otthon is elkészíthető bőrápoló szer receptje: Testápoló dióolajból: 50 g sheavaj, 30 g dióolaj, 10 csepp kamilla illóolaj. Langyosítsuk meg a sheavajat, keverjük hozzá a dióolajat, majd keverjük habosra egy mixerrel. Ha kihűlt, adjuk hozzá az illóolajat. Javasoljuk hűtőben tárolni. A FIORE NATURAL műhelyében is megtalálható többféle dió olaja, így a magyar dióolaj is. Száraz bőrre készítünk belőle arckrémet, de használjuk testápolókba, olajos szérumokba és szappanokba is. A dió-mimóza arckrémünk igen kedvelt termék a száraz arcbőrűek körében, rendszeresen visszatérnek a vásárlók érte. Mi úgy alkotjuk a krémeinket, hogy lehetőség szerint hazai gyümölcs magjából származzon, magyar termelőtől vásárolunk. Szeretettel ajánljuk figyelmedbe a webáruházunkat, nézz körül, mit szeretnél vásárolni. De ha nem találtál kedvedre valót, viszont van elképzelésed, hívj fel minket, vagy írj nekünk, mi megalkotjuk számodra, amit szeretnél.

Bevásárló kosár